Analisten en kranten lyrisch na afscheidscadeau Hazard: "Eindelijk gaat Real nog eens een Galactico kopen!"


Foto: © photonews 30 mei 2019 09:10

Eden Hazard heeft de voetbalwereld in vervoering gebracht met zijn prestatie tegen Arsenal in de Europa League-finale. Dankzij hem spelen de Londenaren volgend seizoen Champions League. Maar Eden gaat zelf waarschijnlijk in een ander kamp zitten tegen dan.

De titel spreekt al tot de verbeelding in Marca: "Eindelijk koopt Real nog eens een Galactico: Eden Hazard!" "Wie Hazard heeft, wint de jackpot", schrijft Marca. "Een voetballer waar we bij Real met superlatieven over zullen spreken. Hij is geboren om het shirt van Real te dragen."

In Madrid kan hij de CL winnen. En waarom niet de Gouden Bal?

Cesc Fabregas, ex-ploegmaat van Hazard, sprak eveneens lovende woorden: “Spijtig voor Chelsea, maar ze kunnen hem niet langer geven wat hij verdient. Wat mij betreft, kan Hazard alles winnen. Maar dan moet hij wel naar Real, want hij kan nog zoveel hoger dan het plafond van Chelsea. In Madrid kan hij de Champions League winnen. En waarom niet de Gouden Bal?"

Martin Keown, ex-verdediger van Arsenal, maakte een vergelijking bij BT Sport. "Zij hadden Hazard, ‘wij’ Özil. Zogezegd hun topspeler, maar eentje die niet eens buitenshuis kan spelen. De helft van de wedstrijden ben je niets met hem. Maar wat heeft Chelsea schitterende zaken gedaan met Hazard: gekocht voor 35 miljoen euro, straks weg voor rond de 120. Onderweg zes trofeeën gepakt. Chelsea moet hem gezegend laten vertrekken.”

 
Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.