Degryse over de Hazard-transfer: "Te laat, maar nu moet hij de Champions League winnen"


Foto: © photonews 30 mei 2019 13:13

Dat Eden Hazard naar Real Madrid zal verkassen, daar is iedereen nu wel van overtuigd. Met alle druk die er kwam, kan Chelsea het been niet blijven stijf houden. Voor analist Marc Degryse had hij de stap zelfs al veel vroeger moeten zetten.

Bij Sporza kreeg Degryse wat vragen van de kijkers van hun Facebook Live: "De transfer van Eden Hazard naar Real Madrid komt een jaar te laat. Hoewel, als je kijkt naar het moeilijke seizoen van Real, kan het nu eigenlijk alleen maar beter worden. Maar 7 seizoenen als topspeler bij dezelfde club, dat is uitzonderlijk. Maar dat is ook Hazard. Hij kiest niet altijd de moeilijkste oplossing. Als hij happy is, is het goed. Dat is sympathiek, maar puur voor zijn carrière had hij iets eerder moeten vertrekken."

Opfrisbeurt en CL winnen

Hij ziet het als een perfect huwelijk. "Real moet weer naar de top groeien en Hazard is een van de spelers die daarvoor zal kunnen zorgen. Die club heeft een opfrisbeurt nodig. Er moeten nog wat andere spelers komen ook. Eden Hazard zal niet de doelpunten maken die Ronaldo maakte, maar hij zal wel beslissend zijn."

"Hij moet naar daar gaan om de Champions League te winnen. Met zijn status, toch bij de beste 10 spelers van de wereld, moet je Champions League spelen. Dan moet je toch doorstoten tot de halve finales of de finale en dat is bij Chelsea onvoldoende gelukt."

Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.