Ajax wil voormalig wonderkind voor twee jaar huren van Real Madrid


Foto: © photonews 31 mei 2019 09:48

Officieel is Ajax nog steeds maar één spelers kwijt, maar aan inkomende zijde gaat het wel vooruit bij de Amsterdammers. Ze hebben al vier spelers beet voor volgend seizoen en willen daar snel een vijfde aan toevoegen.

Naast Maximilian Wöber die al sinds januari wordt uitgeleend aan Sevilla en deze zomer definitief de overstap maakt naar Spanje, is Ajax momenteel enkel Frenkie de Jong kwijt. Met Razvan Marin, Lisandro Martínez, Kik Pierie en Kjell Scherpen heeft het al vier nieuwe spelers aangetrokken.

Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers woensdag een bezoekje gekregen van Martin Ödegaard. Ajax zo de twintigjarige spelmaker graag voor twee jaar huren van Real Madrid.

Ödegaard brak op zijn vijftiende door in het eerste elftal van het Noorse Strømsgodset en stond al snel op de radar van zowat elke Europese topclub. Uiteindelijk koos hij voor Real Madrid dat hem na een periode bij het tweede elftal achtereenvolgens uitleende aan Heerenveen en Vitesse.

Bij Heerenveen leek zijn ontwikkeling volledig te stokken, maar  het afgelopen seizoen was hij goed voor elf assists en twaalf doelpunten voor Vitesse. Misschien geen statistieken van een wonderkind, maar toch van een zeer talentvolle speler. 

Primera Division \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Vitesse \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.