Vertonghen en Alderweireld tankten vertrouwen voor de finale door hun knotsgekke parcours in de 'zotste Champions League ooit'


Foto: © Photonews 31 mei 2019 13:47

Tottenham speelt zaterdag voor het eerst sinds 1984 nog eens een Europese finale. Toen wonnen ze de UEFA Cup na strafschoppen van Anderlecht. Zaterdag staan er zonder ongelukken twee Belgen aan de aftrap bij Liverpool.

Tegenover Het Laatste Nieuws vertelden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld over hun weg naar de finale in deze knotsgekke editie van de Champions League.

“Dit is volgens mij de zotste editie ooit van de Champions League”, opende Vertonghen. “Dat we nog in de race zitten is ongelofelijk. De 4-0 van Liverpool tegen Barcelona was uiterraard ook straf. Maar onze laatste minuten tegen Manchester City en die tweede helft tegen Ajax… Die sloegen echt alles. Het was één grote rollercoaster.”

Tegen Manchester City werd de winning goal van Agüero afgekeurd door de VAR. Tegen Ajax leek Tottenham dood halverwege, maar plaatsten ze zich nog in de allerlaatste seconden van de wedstrijd.

“Ajax was toch het gekste”, vond Alderweireld. “We moesten drie keer scoren in de tweede helft. Niemand geloofde nog in onze kansen. Maar toen we een eerste keer scoorden, werden ze nerveus.”

Vertonghen had tenslotte nog een ‘pronostiekje’ in huis. “Door deze zotte campagne zitten we vol vertrouwen. Als de finale in dezelfde lijn ligt, zou het zomaar 7-6 kunnen worden.”

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.