Was Rusland het laatste WK van Lionel Messi? "Weet niet of ik er in Qatar nog bij zal zijn"

01 juni 2019 11:23

Lionel Messi en de Argentijnse nationale ploeg: het blijft een ingewikkelde relatie. Na het WK was het lang wachten op zijn beslissing om terug voor zijn land uit te komen en nu, met de Copa América in de aantocht, trekt hij zijn deelname aan het WK in 2022 in twijfel.

"Ik weet niet of ik er op het WK van 2022 in Qatar nog bij zal zijn", liet de superster van Barcelona en Argentinië optekenen bij Fox Sports. Messi won nog geen enkele prijs met zijn land en speelde toch al enkele finales.

De wereldbeker in Rusland draaide op een catastrofe uit voor de Albiceleste. "Als ik die strafschop in de groepsfase tegen IJsland niet gemist had, had alles er anders uitgezien." Het WK daarvoor was Duitsland te sterk in de finale. Vervolgens speelden Messi en co nog twee keer de finale van de Copa América en ook die matchen gingen allebei verloren.

Straks krijgt Argentinië een herkansing op de Copa América. "Ik zou in mijn carrière toch graag nog een prijs winnen voor mijn land, of toch minstens nog zo vaak mogelijk proberen", besloot Messi. Misschien stopt hij wel met 'proberen' als Argentinië de Copa wint...

Hannes Van Gael

Argentinië
 
 
Reacties.