Nieuwe verhalen over matchfixing van Marseille (1993) duiken op ... tegen Club Brugge: "

01 juni 2019 09:24

In een boek van Cornel Dinu, een ex-bondscoach van Roemenië, wordt een verhaal uit de doeken gedaan over mogelijke matchfixing bij Marseille in 1993. De Franse club won de Champions League in dat jaar.

Door een overwinning van Marseille tegen Club Brugge in de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League mochten de Fransen in de finale aantreden tegen AC Milan. Maar in een Roemeens boek wordt nu beweerd dat die overwinning tegen Brugge niet geheel kosjer is verlopen.

Bernard Tapie, toen de voorzitter van Marseille, zou de scheidsrechter en enkele spelers van Club Brugge benaderd hebben. Wat heeft Dinu er dan mee te maken? Wel, hij werd door Tapie gevraagd om de scheidsrechter, ook een Roemeen, geen gele kaart te laten trekken voor Boli. Bovendien zou Tapie tegen hem hebben gezegd dat trainer Goethals de spelers van Club Brugge wel zou afhandelen.

Vital Borkelmans en Rudi Cossey ontkennen in Het Nieuwsblad  dat ze ooit benaderd zijn geweest. "Er werd helemaal niemand omgekocht. Thuis hebben we ons goed verdedigd, maar Marseille was simpelweg te sterk", aldus Cossey. "Flauwekul", was Borkelmans dezelfde mening toegedaan.

Tapie reageerde al woedend in de Franse pers en dreigde met juridische stappen. Hij vraagt Dinu ook om bewijzen.

Bart Vandenbussche

Club Brugge \\ Marseille
 
 
Reacties.