Makelaar Myny over het feest na de vrijspraak: "We hebben hem ook op de rooster gelegd en ik was meteen overtuigd van zijn onschuld"


Foto: © photonews 02 juni 2019 13:22

Olivier Myny kwam met de schrik vrij. De flankaanvaller werd volledig vrijgesproken in de zaak Propere Handen en kan dus met een propere lei beginnen. Zijn zaakwaarnemer, Jesse De Preter, verwoordt het gevoel dat er leeft bij Myny.

"We waren aan het juichen alsof hij de beker of de promotie had gewonnen. Hier is toch zwaar voor geknokt geweest. Een drietal weken na zijn aanhouding klopte hij bij mij aan. Op dat moment hebben we Myny zwaar op de rooster gelegd om te kijken of hij onschuldig was. Ik was er meteen van overtuigd dat hij onschuldig was”, aldus De Preter bij Belga.

“Myny is betrokken geweest bij een proces dat heel agressief is verlopen en heel procedureel werd gepleit. Het ging weinig over de inhoud. Dat is een beproeving voor die gast. Myny wilde er nooit bij betrokken zijn. Wij pakten het anders aan dan alle andere partijen. Er waren procedureel nochtans heel wat argumenten, maar we hadden niets te verbergen en hebben dus alleen over de inhoud gesproken", vervolt De Preter.

Myny mag dus gewoon doorvoetballen, maar De Preter blijft wel voorzichtig omdat het BAS er ook nog aankomt en Myny daarin weer kan meegesleurd worden. “Hij heeft nog twee jaar contract bij Leuven. Mocht hij schuldig bevonden worden, had dat een reden tot ontslag kunnen zijn. Dat zou een financiële aderlating zijn, maar wellicht was dat ook het einde van zijn carrière. Twee maanden effectieve schorsing zou sportief dramatisch zijn, want hij zou de voorbereiding helemaal missen en wellicht een heel seizoen achter de feiten aanhollen.”

OH Leuven
 
 
 
Reacties.