De beer wil brullen op het Kiel in 1A: "We willen weldra enkele jeugdinternationals en vaste waarden uit het buitenland voorstellen" & "Enkele toppers kloppen"

03 juni 2019 15:02

Beerschot moest en zou promoveren maakte voorzitter Francis Vrancken enkele maanden geleden duidelijk. De manier waarop maakte niet veel uit. De club heeft het nu voor elkaar gekregen en gaat met de nodige ambities naar de hoogste voetbalklasse.

Transfers doen zonder dat je weet in welke afdeling je volgend jaar gaat spelen is absoluut geen cadeau. Vraag dat maar aan het bestuur van Beerschot. "Enkele van onze targets hebben al verlengd bij hun club of elders getekend. Ze konden natuurlijk niet blijven wachten. Daar heb ik wel begrip voor", stelde ondervoorzitter Walter Damen in Het Nieuwsblad.

KV Mechelen gaat in beroep tegen het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep, maar toch mag Beerschot er vrij zeker van zijn dat het in 1A zal spelen volgend seizoen. "Ik hoop dat onze huidige targets wél het risico nemen om bij ons te tekenen, want dat risico is nu toch erg beperkt."

Matchen tegen Antwerp

En die targets, dat zijn... "We hopen binnenkort alvast enkele nieuwe spelers voor te stellen, onder wie enkele jeugdinternationals en gevestigde waarden uit het buitenland", ging Damen verder.

De ondervoorzitter van de Mannekes maakte ook al enkele ambities van zijn club bekend. "We willen ons vlot handhaven en op termijn de club voort uitbouwen. Het zou al leuk zijn om een paar toppers te kunnen kloppen. Vooral naar de matchen tegen Antwerp kijken we natuurlijk erg uit", besloot hij.

Hannes Van Gael

Beerschot AC
 
 
Reacties.