17-voudig Belgisch international stopt op zijn 36e met voetballen

03 juni 2019 19:08

Op zijn 36e en als speler van KFC Lille (1e provinciale, Antwerpen) heeft Gill Swerts besloten om een punt te zetten achter zijn carrière als voetballer. Vanaf volgend seizoen gaat hij zich voltijds toeleggen op de jeugdwerking bij Antwerp.

Swerts genoot zijn opleiding bij Feyenoord en speelde het grootste deel van zijn carrière ook in Nederland, onder meer bij Vitesse, AZ Alkmaar en NAC Breda. Pas in 2017 ging hij in België aan de slag, bij Seraing, en daarna ging hij nog anderhalf jaar uitbollen bij KFC Lille.

"Mijn mooiste moment? Niet makkelijk om te kiezen. Enerzijds heb je de landstitel met AZ en anderzijds ben ik heel trots op al mijn selecties voor de nationale ploeg", legde Swerts uit in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Toen stond de ploeg nog lang niet zo ver als nu, maar ik heb er wel van genoten."

Swerts verzamelde zeventien caps voor de Rode Duivels en trof een keer raak voor zijn land. Dat was in de WK-kwalificatiematch tegen Bosnië (2-1 nederlaag). Bovendien heeft hij de kleedkamer met heel wat toppers gedeeld.

"Daarvan is Mousa Dembélé de beste en veel spelers zullen mij daar wellicht in bijtreden. Hij was bijzonder sterk en technisch aangelegd en hij heeft zich geweldig ontwikkeld. Hij is pas op latere leeftijd op positie 6 of 8 gaan spelen en hij stond er hoor. Tottenham had hem nog kunnen geruiken in de finale van de Champions League", besloot Swerts.

Swerts was al jeugdtrainer bij Antwerp en vanaf volgend seizoen zal hij zich voltijds toeleggen op die job (daar leest u HIER meer over).

Hannes Van Gael

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ AZ Alkmaar \\ NAC \\ Vitesse
 
 
Reacties.