Ivan Leko gaat vijf keer zo veel als bij Club Brugge verdienen: "Deze club is het Real Madrid van de Emiraten"

03 juni 2019 09:15

Ivan Leko heeft niet lang zonder werk gezeten. Twee weken om precies te zijn. De aanbiedingen in België bleven uit, dus koos de 41-jarige coach voor een lucratief contract in de Verenigde Arabische Emiraten.

De voorbereiding bij Al Ain op het nieuwe seizoen begint pas over een dikke maand, maar Ivan Leko zal wellicht iets vroeger afreizen naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. "Ik zal nog het nodige werk hebben om de competitie en de ploeg beter te leren kennen want dit is iets totaal nieuws", zei de Kroaat in Het Nieuwsblad.

In België blijven was een serieuze optie, maar er drukte niemand door.

Het was naar eigen zeggen geen evidente stap voor Leko, al was hij wel doodeerlijk wat betreft de keuze voor Al Ain. "Daar ga ik niet over liegen: het financiële speelt ook mee. Hier verdien ik pakweg vijf keer zo veel als in Brugge. Dit is dan ook een van de beste clubs uit de regio, het Real Madrid van de Emiraten zeg maar. Het stadion en de faciliteiten zijn ook top."

Het geld was natuurlijk niet de enige reden. De aanbiedingen vanuit België bleven simpelweg uit. "Het was een serieuze optie om in België te blijven, dat was ideaal geweest, maar er drukte nu toch niemand door. Ik heb zelf noch met Genk noch met Antwerp gesproken", besloot Leko, die een terugkeer naar België niet uitsloot.

Hannes Van Gael

Al Ain
 
 
Reacties.