Malinwa blijft strijdvaardig: "We gaan niet opdraaien voor iets dat we niet gedaan hebben" & "Niet ingegaan op onze argumenten"

03 juni 2019 14:25

De beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep -degradatie naar 1B, geen Europees voetbal, geen Croky Cup en een puntenaftrek- is hard aangekomen in het kamp van KV Mechelen. Toch blijft de club niet bij de pakken zitten: "We gaan binnen de 7 dagen beslissen om in beroep te gaan."

De club reageerde maandag via een statement op de clubwebsite en blijft nog met enorm veel vragen zitten. "We merken dat onze vragen en argumenten niet of nauwelijks beantwoord zijn in de nochtans uitgebreide beslissing", aldus advocaat Joost Everaert.

Het oordeel van de Geschillencommissie is gebaseerd op het feit dat vier bestuursleden hebben gepoogd om de wedstrijd tegen Waasland-Beveren te beïnvloeden. "KVM toonde tijdens de pleidooien aan dat zowel de juridische als de feitelijke beslissingsmacht niet bij de vier betrokken bestuurders liggen."

"We vroegen een onderzoek naar de werking en de betrokkenheid van de club, maar daar is niet op geantwoord. De Geschillencommissie Hoger Beroep stelt dat de vier bestuurders “de touwtjes stevig in handen hielden” binnen KVM, maar dat strookt niet met de realiteit."

Telefoontaps

"Meer dan tien telefoontaps bevestigen dat de leden van de raad van bestuur – die uit 11 leden bestaat – niet op de hoogte mochten zijn en er zijn bewijzen dat de leden van de raad van bestuur effectief van niets wisten."

KVM heeft gevraagd om de telefoontaps te beluisteren, maar stootte op een 'njet' bij het parket. "De Geschillencommissie Hoger Beroep zwijgt over het recht van een vervolgde partij om de telefoontaps te kunnen beluisteren, hoewel dat recht uitdrukkelijk door het Hof van Cassatie is erkend."

De club laat weten dat het binnen de termijn van zeven dagen zal beslissen of het in beroep zal gaan. "We zijn onschuldig en we gaan niet opdraaien voor iets wat we niet gedaan hebben", was het strijdvaardige besluit op de webstek van Malinwa.

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.