Amateurclub greep nipt naast promotie, maar blijft ambitieus én doet met 'zoon van' meteen stevige inkomende transfer

04 juni 2019 17:09

KMSK Deinze heeft er een seizoen opzitten van net niet. Toch mag het al bij al trots terugblikken op het seizoen én kan het ook al vooruit kijken naar betere tijden.

Voorzitter Denijs Van De Weghe is een erg ambitieus man en wilde heel graag de poorten naar het profvoetbal openbreken, maar dat zal niet voor editie 2019-2020 zijn. Ook op diverse toptransfers (Deschacht, Oris, Naessens) is het voorlopig wachten.

"Er zal wel wat versterking bij moeten komen, want de reeks zal er zeker niet makkelijker op worden. RWDM toont ambitie, Tubeke zal zo snel mogelijk willen terug stijgen, ... We moeten er alles aan doen om er volgend seizoen opnieuw voor te gaan", klonk het bij de spelersgroep.

Ambities

Ondertussen staat wel nog een en ander te gebeuren in Deinze. De voorzitter wil van de site een modern sport- en recreatiecomplex maken en wil daarom een aantal van de gronden doorverkopen, zodat er nog een betere beleving kan komen rondom het stadion. Met Alessio Staelens (zoon van) werd ook al een eerste transfer afgerond. Hij komt over van Knokke uit Tweede Amateurklasse.

Rest de vraag: wat met de coach? Régi Van Acker heeft nog een contract voor een jaar, beide partijen zaten al met elkaar aan tafel. De coach was in ieder geval nog enorm gedreven in de laatste wedstrijd en hekelde de arbitrage: "We verliezen door een denkbeeldige strafschop. Ofwel moet de ref een bril dragen zoals ik, ofwel is er iets anders aan de hand."

Aernout Van Lindt

SK Deinze
 
 
Reacties.