"Daar willen we verandering in brengen": KRC Genk heeft een duidelijk doel in de Champions League, al wenkt erg lastige loting


Foto: © photonews 04 juni 2019 17:55

KRC Genk heeft zijn nieuwe coach te pakken en wil met Felice Mazzu doen wat hen nog nooit is gelukt in de Champions League. Heeft het daar troeven toe? De loting zal alvast niet van de poes zijn.

KRC Genk won nog nooit in de Champions League. "We willen een goed figuur slaan in de Champions League. De twee voorbije campagnes konden we nooit winnen, daar brengen we nu graag verandering in", aldus CEO Erik Gerits in Het Laatste Nieuws. 

In het seizoen 2002-2003 pakte Genk vier punten in een groep met Real Madrid (0-6, 1-1), AS Roma (0-1, 0-0) en AEK Athene (0-0, 1-1). In de campagne 2011-2012 werd drie keer gelijkgespeeld tegen Chelsea (1-1), Leverkusen (1-1) en Valencia (0-0), maar werden de uitwedstrijden wel zwaar verloren (5-0, 2-0 en 7-0 respectievelijk).

Pot 4

En dus is het tijd om komaf te maken met die statistieken van twaalf wedstrijden zonder zege op het kampioenenbal. De loting zal echter sowieso niet van de poes zijn, want de Limburgers zullen sowieso in pot 4 zitten bij de loting.

In pot 1 zitten Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, PSG en Zenit Sint-Petersburg, terwijl in pot 2 (onder meer Real Madrid, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Napoli en Ajax) en pot 3 (Benfica, Lyon, Leverkusen, Valencia, ...) ook nog flink wat kleppers zitten. En toch: Club Brugge slaagde er afgelopen seizoen ook in om derde te worden in zijn groep, met 'dank' aan een zwalpend Monaco.

Champions League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.