Duivel onder de indruk bij eerste training: "Ik leer met ogen, oren en zelfs met mijn neus als het moet"


Foto: © photonews 04 juni 2019 19:38

68 doelpunten tegen, maar daar kon de bondscoach los doorzien. Hendrik Van Crombrugge werd opgeroepen voor de Rode Duivels. Het toont aan wat er met Eupen zou gebeurd zijn indien de doelman er niet geweest was. "Zonder arrogant te zijn, ik voel me toch ambassadeur van Eupen."

"Het was als mijn eerste schooldag", lachte Van Crombrugge na zijn eerste officiële training met de Rode Duivels. "Je komt binnen en 't is eerst toch wat ongemakkelijk. Maar dat ging vrij snel over. Met Romelu en Matz heb ik een praatje gemaakt en daarna met de keepers vooral gesproken. Want dat is toch een kleine familie op zich."

Testbad

Het was toch een kleine verrassing, maar Van Crombrugge zag zichzelf ook klaar. "Het was toch een veel hoger niveau dan ik gewend ben. De bondscoach heeft me gezegd dat hij gelooft in mijn kwaliteiten. Ikzelf voel ook dat ik een hoger niveau aankan. Dit is dan het best mogelijke testbad om te zien hoe dat zou zijn."

En een leuke afwisseling, want hij zit te wachten op die grote transfer. Zoiets brengt toch wel wat stress met zich mee. "Mijn manager houdt er zich mee bezig. Ik moet gewoon fit blijven. Maar ja, ik ben hyperongeduldig. Deze oproep kan natuurlijk een boost betekenen. Het is goed voor mijn cv. Ik voel me een ambassadeur voor Eupen als eerste Duivel ooit. Het is ook symbolisch een mooi moment om hier af te sluiten."

Leermomenten

Want Eupen kan ja natuurlijk niet vergelijken met Real Madrid, waar een Thibaut Courtois elke dag werkzaam is. "Ik leer met ogen, oren en neus als het moet", lacht de 26-jarige doelman. "Elke training, elke dag is een leermoment. Ze noemen dit niet voor niets de Gouden Generatie. Ik bekijk hoe ze leven, hoe ze slapen, hoe ze eten. Je kan enorm veel leren van die mannen."

Eupen
 
 
 
Reacties.