🎥 Ondanks een erg bizar VAR-moment: Cristiano Ronaldo trapt Portugal met heerlijke hattrick naar finale Nations League

05 juni 2019 22:38

In de Nations League was het tijd voor de eerste halve finale tussen Portugal en Zwitserland. Wie mocht als eerste zijn ticket voor de finale boeken?

De halve finales en finale van de Nations League wordt deze week afgewerkt in Portugal. Het thuisland mocht openen tegen Zwitserland in de eerste halve finale.

De Portugezen kwamen na een klein halfuur voetballen op voorsprong dankzij - wie anders dan hij - Cristiano Ronaldo. CR7 had al sinds vorig jaar (op het WK tegen Spanje) geen vrije trap meer rechtstreeks binnengeschoten, maar tegen de Zwitsers deed hij het opnieuw meer dan prima. 

De Zwitsers moesten komen, maar de Duivels-killers hadden het lastig in Porto. Tot de VAR zijn moment gekomen achtte: in plaats van een strafschop voor Portugal, gaf hij er eentje aan de overkant voor Zwitserland, Rodriguez aarzelde niet.

Iedereen begon zich daarna stilaan te verzoenen met verlengingen, tot CR7 met een lage schuiver zijn tweede van de avond maakte en zo de finaleplaats veilig stelde. Om het af te maken zorgde de superster zelfs nog voor een hattrick: 3-1. In de finale wacht Engeland of Nederland, zij spelen donderdagavond tegen elkaar.

Aernout Van Lindt

Portugal \\ Zwitserland
 
 
Reacties.