Hasi en Cercle Brugge: match made in heaven?

06 juni 2019 17:03

Cercle Brugge hoopt eerstdaags zijn nieuwe trainer voor te stellen. Laurent Guyot wordt afgelost door niemand minder dan Besnik Hasi. De ex-trainer van Anderlecht, Olympiakos en Legia Warschau is een bekende in het Belgisch voetbal, maar is hij de geknipte figuur voor de Vereniging uit Brugge?

Cercle Brugge kende al bij al een teleurstellend seizoen. De eerste seizoenshelft was nochtans hoopgevend. De Vereniging wist zich zelfs een poos in de linkerkolom van de rangschikking te nestelen. Na januari ging het echter snel bergaf, met als dieptepunt play-off 2. Daarin was Cercle de slechtste leerling van de klas. 

Cercle grijpt in

Bij Cercle blijven ze echter niet bij de pakken zitten. Lauren Guyot werd de laan uitgestuurd, smaakmaker Kylian Hazard blijft een jaartje langer op Jan Breydel en met Merveille Goblet en Aboubakary Kanté werden al vroeg twee versterkingen binnengehaald. Maar de Vereniging wou koste wat het kost nog één sterk statement maken om haar ambities te onderstrepen voor komend seizoen door het halen van een toptrainer. 

Topcoach

Namen als Fred Rutten en Jonas De Roeck doken op in de wandelgangen, maar het is uiteindelijk ex-speler Besnik Hasi die naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe coach wordt. De Belgische Albanees is nu nog aan de slag bij Al-Raed, maar wil dolgraag, wegens vooral familiale redenen, terugkeren naar België. 

Cercle zou al een tweejarig akkoord bereikt hebben met Hasi, maar moet er nog uitkomen met zijn Arabische werkgever. Op papier heeft het huwelijk alles om te slagen. Hasi kent het huis als geen ander als ex-speler en bij uitbreiding ook de Belgische competitie. 

Droomhuwelijk?

Zijn passages bij Olympiakos en Legia Warschau eindigden al vroeg in mineur, maar bij Cercle Brugge is de druk om kampioen te spelen onbestaande. Hasi bewees bij Anderlecht in korte tijd iets te kunnen neerzetten en met jonge talenten overweg te kunnen. Dat zal nodig zijn want de Brugse kern blinkt uit in jeugdigheid. 

Desondanks mikt Cercle-voorzitter Schotte op de top acht dit seizoen. Een ambitieuze doelstelling en uitdaging waar de 47-jarige Albanees maar al te graag zijn tanden in zet. 

Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.