Engels bondscoach Southgate kritisch voor deel van eigen aanhang na verloren duel

07 juni 2019 13:12

De Engelse media waren na afloop van het verloren duel tegen Nederland niet alleen kritisch voor hun spelers, maar ook voor de eigen supporters. Liverpool-verdediger Virigil van Dijk werd uitgefloten door een deel van de Engelse aanhang.

Tijdens de eerste helft van het Nations League duel tussen Nederland en Engeland werd de Speler van het Jaar in de Premier League bij elk balcontact uitgefloten door de Engelse fans. Gary Lineker vond het zelfs "beschamend". 

Times-journalist Henry Winter vond de ook actie onbegrijpelijk en uitte zijn ongenoegen op Twitter: "Virgil van Dijk, Speler van het Jaar in Engeland, topverdediger bij Liverpool, Champions League-winnaar, rolmodel, bewonderenswaardig persoon op en buiten het veld, ondersteuner van het Rode Kruis die een Kerstfeest op Anfield betaalde voor honderdtwintig kinderen met kanker wordt nu uitgejoeld door de Engelse fans."

Ook bondscoach Gareth Southgate was kritisch over de houding van een deel van de supporters. Dat was vooral door de incidenten die plaatsvonden rondom het stadion na de wedstrijd. "Er kwamen duizenden fans mee om ons te steunen, maar jammer genoeg  is er een groep waarvoor we ons diep moeten schamen. Ik noem hen dan ook geen supporters van het Engels elftal." 

Arjen T'Sjoen

Nederland \\ Engeland
 
 
Reacties.