Ajax 2019/20: Wat blijft er over van de stuntploeg?

07 juni 2019 14:47

Ajax kende het afgelopen seizoen een absoluut boerenjaar. Het pakte de titel, de beker en haalde de halve finale van de Champions League. Deze goede prestaties lijken ook consequenties te hebben voor de Amsterdammers. Verschillende topspelers staan namelijk in de kijker van Europese topploegen.

Officieel nam Ajax op dit moment afscheid van drie spelers: Bruno Varela kwam een half seizoen over van het Portugese Benfica, maar zijn aankoopoptie zal allicht niet worden gelicht. Sevilla haalde Maximilian Wöber officieel binnen voor tien miljoen euro, na een uitleenperiode. De absolute toptransfer was dan weer die van Frenkie de Jong, de balvirtuoos gaat voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona.

Toch zou het een wonder zijn, mocht het alleen bij deze drie spelers blijven. De meeste van hun ploegmaats staan namelijk ook in de belangstelling van Europese topclubs. 

Hakim Ziyech

De Marokkaanse buitenspeler kende een absoluut topseizoen in zowel de Eredivisie als de Champions League. Hij maakte dit seizoen 21 doelpunten en gaf 24 assists, dat levert ook heel wat belangstelling op. Bayern München, Tottenham Hotspur en Arsenal toonden al interesse, maar tot een concreet bod kwam het nog niet. Ajax zal er ook alles aan doen om Ziyech in de Johan Cruijff Arena te houden.

Donny Van de Beek

Uithoudingsvermogen, duelkracht en scorend vermogen. Er is weinig dat Donny Van de Beek niet heeft. Doelpunten tegen Bayern München, Juventus en Tottenham zorgden ervoor dat heel de wereld de naam Donny Van de Beek kent. Zijn uitstekende prestatie tegen Engeland in de Nations League zullen alleen maar voor meer belangstelling zorgen. Op dit moment lijken Inter Milaan en Paris Saint-Germain wel het meest concreet voor de blonde middenvelder.

Matthijs de Ligt

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ajax zijn kapitein komend seizoen nog onder contract zal hebben. Het rastalent staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Juventus, al lijkt FC Barcelona voorlopig nog steeds over de beste papieren te beschikken.

Nicolas Tagliafico

Ook de Zuid-Amerikaanse clan deed het dit seizoen erg goed bij Ajax. Tagliafico was op links onverzettelijk en dat lokt interesse uit van onder meer Atletico Madrid en Inter Milaan. Zelf lijkt de Argentijn ook aan te sturen op een vertrek uit Amsterdam.

David Neres

Toen de Braziliaan voor een bedrag van 12 miljoen euro overkwam, waren er heel wat vraagtekens in de Nederlandse media. Die vraagtekens dribbelde hij in de Eredivisie en Champions League dit seizoen helemaal van zich af. Na zijn erg knappe prestatie op het veld van Real Madrid toonden de Madrilenen ook meteen interesse in Neres. Nu Neymar geblesseerd moest afhaken bij Brazilië voor de Copa America, krijgt Neres de ultieme kans om ook voor zijn land te schitteren.

Inkomende transfers

Naast bovenstaand lijstje staan ook Dusan Tadic, Noussair Mazraoui en André Onana in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs. Toch lijkt Ajax waarschijnlijk in staat om hen bij de selectie te houden. Aan inkomende zijde zaten de Amsterdammers niet stil. Razvan Marin kwam over van Standard en moet voor extra concurrentie zorgen op het middenveld. Dat kan als vervanger van Donny Van de Beek of concurrent van de ouder wordende Lasse Schöne. Achteraan moeten Lisandro Martinez en Kik Pierie de waarschijnlijke vertrekkers vervangen.

Arjen T'Sjoen

Nederlandse Eredivisie \\ Champions League \\ Ajax
 
 
Reacties.