Hoe Anderlecht het nieuws van Vincent Kompany onder de radar kon houden: "Het was echt extreem"

07 juni 2019 09:40

Vincent Kompany naar Anderlecht halen was al een bijzonder grote stunt voor paars-wit, maar het nieuws zo lang onder de radar houden was misschien zelfs nog een moeilijkere opdracht. Toch is het bestuur daar vlekkeloos in geslaagd.

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel: "Vincent Kompany keert terug naar Anderlecht." Buiten de spelers zelf en het bestuur van Anderlecht was er nauwelijks iemand op de hoogte van wat mogelijks nu al de stunttransfer van de Belgische zomermercato is.

Marc Coucke legde bij QMusic uit hoe ze het nieuws geheim hebben kunnen houden. "We zijn zes maanden bezig geweest met dat dossier en daarin hebben we hem nooit 'Vincent' of 'Kompany' genoemd", legde Coucke uit.

Codenaam

"Nooit. Zelfs niet in WhatsApp, mail of een map. Het was echt extreem. We hadden een codenaam voor hem en alleen die naam mocht gebruikt worden", deed Marc Coucke uit de doeken.

Een dag eerder had Marc Coucke, met Limburgse tongval om niet herkend te worden, naar QMusic gebeld om te zeggen dat Jean Pierre Van Overschelde goed werk had geleverd. Dat was dus de condenaam voor Vincent Kompany.

Hannes Van Gael

Anderlecht
 
 
Reacties.