Hazard kan zijn jubileumwedstrijd (3-0) niet met een doelpunt bekronen, Castagne opende wel zijn rekening

08 juni 2019 22:39

De jubileumwedstrijd van Eden Hazard werd opgeluisterd door goals van Mertens, Castagne (zijn eerste voor zijn land) en Lukaku (nummer 46). Zelf op het scoreblad komen lukte echter niet voor de maestro. 3-0 was de eindstand en de Duivels ontvangen dinsdag Schotland voor een 12 op 12.

Hazard hier, Hazard daar, Hazard overal. De aanvoerder werd voor de match gehuldigd voor het bereiken van zijn honderdste cap en het feest ging tijdens de match gewoon verder. Elke supporter kreeg een vlaggetje met zijn gezicht op en bij elk balcontact van de meest recente aankoop van Real Madrid begon het publiek zijn naam te scanderen. Men zou haast vergeten dat er ook nog tien andere Belgen op het veld stonden.

En daar zaten toch twee verrassingen tussen. Roberto Martinez koos voor T. Hazard op links ten koste van Carrasco en Castagne kreeg de voorkeur op Meunier. Ook Tielemans moest plaats ruimen op het middenveld, waardoor Mertens zijn kans kreeg. En die zorgde voor de eerste verwittiging van de partij. Zijn kopbal werd weggebokst door Nepodohov, waarna ook Witsel en De Bruyne vuisten van de doelman vonden. Een bal vasthouden lukte niet.

Drie gemiste kansen, dus ging Eden Hazard zich met de zaak bemoeien. Hij pikte Mertens eruit in de grote rechthoek en die schoof, via een verdediger, de 1-0 tegen de touwen. De aanvaller van Napoli kroop enkele minuten later in de rol van aangever en schotelde Castagne zijn eerste interlandgoal voor.

0-2 en het werd ook snel duidelijk dat de Kazakken niet bij machte waren om iets terug te doen. Lukaku, tot twee keer toe, en Mertens hadden nog de ultieme mogelijkheid om de score aan te dikken en De Bruyne zag nog een pegel uiteenspatten op de deklat. België maakte zeker aanspraak op meer, anderzijds ging de voet ook af en toe van het gaspedaal.

Nummer 46 voor 'Big Rom'

Meteen na de thee was de drang naar voren er terug en dat betaalden de bezoekers meteen cash. Lukaku stond op de juiste plaats na een schot van Mertens op de paal. De spits nam het geschenk aan en legde nummer 46 voor zijn land tegen de touwen. Thorgan Hazard had de 4-0 nog aan de voet en ook zijn grote broer en voorbeeld kwam een keer in scoringspositie, zonder doelpunt tot gevolg.

Tielemans, Batshuayi en Vermaelen mochten invallen, maar dat veranderde weinig aan het spelbeeld. Kazachstan kon niet en voor de thuisploeg moest het niet. Drie dagen later komen de Schotten immers op bezoek. Bij een overwinning kunnen ze zelfs op gelijke hoogte komen. Voor minder dan een 12 op 12 doen de Belgen het niet. En Hazard, die zou graag nog een keertje scoren voordat hij in een vol Bernabéu aan de fans van Real Madrid wordt voorgesteld.

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.