Jubileumeditie Wezelcup wordt opgeluisterd door komst ... 'Donald Trump'


Foto: © Wetterse Wezels Athletic 09 juni 2019 18:23

Al 15 jaar zetten de Wetterse Wezels Athletic zich op eigenzinnige wijze in voor sportbeleving in Wetteren. Daarbij denkt de club ook aan het sociale aspect onder het motto "Iedereen aan boord."

Kersttrainingen voor het goede doel? Het is maar een van de vele evenementen die de Wetterse Wezels Athletic de voorbije vijftien jaar op poten hebben gezet. Iedereen is welkom bij WWA, daarvoor kregen ze ook de trofee voor meest verdienstelijke sportclub in 2017.

Maar voetbal is en blijft natuurlijk de hoofdmoot bij de club, die ondertussen 15 jaar bestaat en daarvoor naar aloude traditie nog eens een Wezelcup organiseerde. Die werd in het verleden onder meer gewonnen door Chiro Overschelde en Trivialtime (2x). 

Editie 2019 was er eentje met acht ploegen die een hele namiddag lang het beste van zichzelf gaven. In groep A stak Symo er met kop en schouders bovenuit. Het won zijn drie wedstrijden, goed voor groepswinst. 

Eindstand groep A: 

1. Symo 9 punten, doelsaldo 19-3
2. ZVC Sportief 4 punten, doelsaldo 9-13
3. WWA 4 punten, doelsaldo 14-21
4. Fab Four 0 punten, doelsaldo 11-16

In groep B had Galaxy Oordegem na twee wedstrijden zijn schaapjes al op het droge wat betreft de halve finales, waardoor het even de voet van het gaspedaal haalde in de derde wedstrijd tegen KMSKB, die zo de groepswinst pakten.

Eindstand groep B: 

1. KMSKB 6 punten, doelsaldo 13-11
2. Galaxy Oordegem 6 punten, doelsaldo 11-9
3. Chiro Overschelde 3 punten, doelsaldo 11-17 (winnaar onderling duel)
4. WWA DeuxLux 3 punten, doelsaldo 15-13

Groep B bleek de poule des doods, want WWA DeuxLux pakte de 7e plek tegen Fab Four (7-6), terwijl Chiro Overschelde voor plek 5 afrekende met WWA (4-2). In de halve finales haalde KMSKB het van ZVC Sportief (3-1), terwijl Symo in een finale avant la lettre met 5-4 won van Galaxy Oordegem.

De Galaxianen pakten uiteindelijk het brons na overtuigende winst tegen ZVC Sportief (5-1), terwijl Symo de finale na een nagelbijter met 5-4 won. Tussendoor had uw dienaar namens Galaxy Oordegem ook nog even de penaltycup tot een goed einde gebracht en zo een extra prijs gepakt.

Dat was mogelijk hét hoogtepunt van de avond, want die penalty shootout was tegen niemand minder dan ... Donald Trump. Dat leidde uiteraard tot de nodige hilariteit onder de spelers en de vele supporters die waren afgezakt naar Sporthal De Warande in Wetteren.

 
 
 
Reacties.