🎥 Portugal kroont zich dankzij een goal van Guedes tot allereerste winnaar van de Nations League

09 juni 2019 22:40

Portugal heeft voor eigen publiek de eerste editie van de Nations League gewonnen. Nederland schoot pas na de 1-0 wakker en kon de scheve situatie niet meer rechttrekken.

Portugal had het thuisvoordeel en dat was ook te zien aan het spelbeeld in de eerste helft. Nederland beperkte zich tot verdedigen en de statistieken bij de rust spraken boekdelen: twaalf schoten voor de thuisploeg, nul voor de bezoekers.

De Europese kampioen maakte het meeste aanspraak op de openingsgoal en op het scoorde Guedes het enige doelpunt van de partij, na mooi samenspel met Bernardo Silva. De troepen van Ronald Koeman schoten pas na de 1-0 wakker, maar veel meer dan een kopballetje van Memphis volgde daar niet uit.

Cristiano Ronaldo was de grote held van de halve finales en in de finale stond Portugal er als collectief. Naast Europees kampioen is Portugal nu ook winnaar van de Nations League en daarmee zijn ze reeds rechtstreeks gekwalificeerd voor Euro 2020.