De uitpuilende prijzenkast van C. Ronaldo telt intussen al meer dan 30 stuks (zonder individuele onderscheidingen)

10 juni 2019 15:49

Als er in de trofeeënkast van C. Ronaldo tien prijzen per schab zouden passen, dan moest de Portugees na zondagavond een vierde rek bestellen. Hij zit intussen al aan 31 stuks, individuele prijzen niet meegerekend.

Voor de eerste trofee van Cristiano Ronaldo moeten we de klok zeventien jaar terugdraaien. Als bankzitter veroverde hij, met Laszlo Bölöni als trainer, de Portugese Supercup met Sporting Lissabon. Nog een jaar bleef hij in Portugal, om dan in 2003 de stap te zetten naar de Premier League.

In zijn eerste twee jaar bij Manchester United won CR7 alleen maar de FA Cup (2004), maar vervolgens ging de trofeeënoogst snel de hoogte in: de Engelse Supercup (Community Shield, 2x), de Premier League (3x), de League Cup (2x), de Champions League en het WK voor clubteams. Tien jaar geleden, vlak voor zijn transfer naar Real Madrid zat de Portugees al aan elf stuks.

In Spanje dreef de concurrentiestrijd met Messi en Barcelona de statistieken van Ronaldo naar ongekende hoogtes. Hij veroverde vier keer de Ballon d'Or als Madridista en stond vier keer op het hoogste schavotje in de Champions League.

Voorts mocht hij ook telkens tweemaal zegevieren in de Spaanse Supercup, de Copa del Rey en de Primera División. De Europese Supercup en het WK van club team schreef hij telkens drie keer op zijn palmares als speler van 'de Koninklijke'.

Ronaldo wordt beschouwd als buitenaards, maar wat hem soms verweten werd is dat hij nooit een trofee won met zijn land. Tot het EK in 2016. Portugal versloeg Frankrijk op vijandig terrein en pakte zo, niet als favoriet, de Europese titel. Drie jaar later ging de allereerste editie van de Nations League ook naar de verdedigende Europese kampioen.

Tussen die twee prijzen met Portugal verkaste Ronaldo van Real naar Juventus en daar won hij al in zijn eerste officiële match voor 'de Oude Dame' een trofee: de Italiaanse Supercup. Ook het abonnement op de Italiaanse landstitel werd met een jaartje verlengd, waardoor de teller van Ronaldo nu op 31 staat.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Serie A \\ La Liga \\ Manchester United \\ Juventus \\ Sporting Lissabon \\ Real Madrid \\ Nederland \\ Portugal
 
 
Reacties.