Logische keuze van Verheyen? De levensduur van een coach in België is en blijft abominabel (de cijfers!)


Foto: © AVL 10 juni 2019 18:30

De Jupiler Pro League is en blijft een kerkhof voor de trainers. Deze zomer wisselen opnieuw heel wat clubs van coach, waardoor er erg weinig coaches zijn die allang in dienst zijn bij hun team.

Met Felice Mazzu is ook de coach die na Francky Dury het langst in dienst was bij dezelfde club deze zomer van job weten te veranderen. En dus is de levensduur van een coach in de Jupiler Pro League weer flink verminderd.

Rondom Thorup, Bölöni en nog enkele anderen is er nog geen 100% zekerheid of ze nu wel of niet volgend seizoen nog aan het roer zullen staan bij hun team, over de potentiële stoelendans van verschillende trainers spraken we eerder al.

Levensduur

De helft van de eersteklassers begint het nieuwe seizoen met een nieuwe coach, van alle andere teams zijn er amper twee ploegen die al langer dan een jaar een coach hebben. We bekeken even de situatie op 1 juli 2019.

We bekeken het aantal volledige maanden dat de coaches op dat moment in functie zullen zijn bij hun huidig team. De resultaten zijn enigszins onthutsend. Logisch dat iemand als Gert Verheyen geen nieuwe job in het trainersgilde aannam en opnieuw analist werd?

Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ Beerschot \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.