Man die voor rel zorgde door Turkse aanvoerder met een 'wc-borstel' te interviewen... is een Belg


Foto: © photonews 10 juni 2019 20:28

Bij Turkije waren ze niet echt te spreken over de ontvangst op de luchthaven van het IJslandse Keflavik. De spelers werden drie uur lang opgehouden en bovendien was er nog een journalist met een 'wc-borstel' als micro. Wel, de man in kwestie blijkt eigenlijk... een Belg te zijn.

Corentin Siamang, de journalist met de 'wc-borstel' als micro, zorgde voor een (serieuze) rel in Turkije door zo een vraag te stellen aan de Turkse kapitein Emre Belozoglu. De Turkse nationale elf landde zondag in IJsland voor de EK-kwalificatiematch van morgen (dinsdagavond). 

Siamang werd eerst afgedaan als een IJslandse journalist, maar de jongeman blijkt na 'grondige' research eigenlijk een Belg te zijn. "Ik heb iets ongelofelijk meegemaakt in IJsland", vertelde onze landgenoot op zijn Facebook-pagina. "Toen ik op mijn terugvlucht wachtte, zag ik de Turkse ploeg. Als grap deed ik me voor als een journalist met een 'echte' microfoon. Zo kwam ik voorbij het veiligheidspersoneel."

Duizenden haatreacties

"Maar de Turkse journalisten dachten dat ik hun kapitein met een afwasborstel interviewde. Alle Turkse media stonden er vol van. Een Turkse pagina ontmaskerde me en dat zorgde voor duizenden haatberichten. Al moet je wel weten dat ik niets te maken had met de drie uur vertraging die Turkije opliep."

Siamang verduidelijke bovendien ook nog eens: "Het was geen wc-borstel, maar wel een propere afwasborstel. Het was een grapje en ik wilde niemand kwetsen."

De Turken konden er op hun beurt niet mee lachen. Het Facebook-profiel van Siamang werd gehackt en de jongeman kreeg doodsbedreigingen. 

 
Turkije \\ IJsland
 
 
 
Reacties.