Ex-coach over Romelu Lukaku: "Op training moest ik hem van het veld sleuren"


Foto: © photonews 10 juni 2019 22:16

Voor Romelu Lukaku wordt het dinsdagavond tegen Schotland een blij weerzien met zijn ex-coach Steve Clarke, sinds drie weken de opvolger van Alex McLeish (ex-Racing Genk) als bondscoach van Schotland. Clarke looft alvast de mentaliteit van de nummer negen van de Rode Duivels.

In het seizoen 2012-2013 werd Lukaku door zijn toenmalige werkgever Chelsea FC een jaartje bij West Bromwich Albion gestald. De spits van Manchester United beleefde er zijn grote doorbraak in de Premier League en scoorde 17 goals. 

"Het was fantastisch om met hem te werken", aldus Clarke tegenover Belga. "Dat seizoen maakte hij 17 doelpunten. Romelu werkt enorm hard. Op training moest ik hem van het veld sleuren, zodat hij zijn benen ook wat rust zou gunnen. Hij bleef maar oefenen."

Na zijn uitleenbeurt aan West Bromwich versierde Lukaku via Everton een transfer naar Manchester United. "Ik ben blij dat hij zo’n mooie carrière aan het uitbouwen is. Al hoop ik dat hij het morgenavond niet te goed zal doen", meldde Clarke er ook nog even bij. 

België \\ Schotland
 
 
 
Reacties.