Het plan-Kompany: meer speler dan trainer (in eerste instantie)

10 juni 2019 20:49

Op 19 mei verraste Vincent Kompany vriend en vijand door aan te kondigen dat hij deze zomer terugkeert naar Anderlecht. Als speler-trainer dan nog wel.

De combinatie deed meteen wenkbrauwen fronsen. Bovendien stopt hij ook niet als Rode Duivel. Kompany wil nog naar het EK van 2020.

Door de interlands tegen Kazachstan en Schotland begint de vakantie van Kompany ook later. Hij mist daardoor het begin van de voorbereiding én de oefenwedstrijd tegen RWDM. Een trainer die het begin van de voorbereiding mist? Ook dat is op zijn minst vreemd te noemen.

Simon Davies zal de eerste oefenwedstrijd leiden. Wellicht zal hij een heel seizoen in praktijk hoofdcoach zijn met Kompany als speler-T2.

Op papier zal hij sowieso T1 zijn: Kompany heeft nog geen Pro Licence-diploma, maar wil dat wel zo snel mogelijk halen.

Eigenlijk lijkt het voor alle partijen beter dat Kompany (codenaam: Jean-Pierre Vanoverschelde) zich eerst nog een jaar focust op zijn taken als speler.

Zo kan hij rustig zijn diploma halen en kan hij zijn plaats in de EK-selectie afdwingen om nog een laatste keer te knallen in het shirt van de Rode Duivels.  

Als hij dan na het EK stopt als international en minder gaat spelen bij Anderlecht, kan hij andere taken overnemen van Davies.

Want op dit moment heeft onze competitie Kompany harder nodig op het veld dan als coach. Door al het gedoe eromheen zou je haast vergeten dat hij vorige maand nog als basisspeler en aanvoerder van Manchester City de Premier League won. Dat Anderlecht een speler van dat kaliber kon terughalen, is een uitstekende zaak voor het Belgische voetbal. 

België \\ Schotland
 
 
 
Reacties.