Rondje Europa: Rusland blijft in het spoor van België, Duitsland haalt de sloophamer boven en Italië komt met de schrik vrij

11 juni 2019 22:57

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Schotland was lang niet de enige die dinsdagavond plaatsvond. In vijf groepen werd er ook nog gespeeld in de aanloop naar het EK.

Groep C

Noord-Ierland won met 0-1 van Wit-Rusland en is nog steeds de verrassende leider in deze groep. Ze pakten 12 op 12, maar speelden nog niet tegen Nederland en Duitsland. Laatstgenoemde won overigens met overtuigende 8-0 cijfers van Estland. Gnabry en Reus scoorden elk tweemaal.

Groep E

Slowakije ging vroeg op de avond met 1-5 winnen op bezoek bij Azerbeidzjan. Wales verloor dan weer tegen Hongarije (1-0) en miste zijn start volledig. De Hongaren staan op kop in groep E.

Groep H

Frankrijk moest op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Turkije en had met Andorra een makkelijk slachtoffer getroffen. Het werd 4-0 voor de regerende wereldkampioen. Turkije is niet langer ongeslagen, ze gingen op bezoek bij IJsland met 2-1 ten onder.

Groep I

Het resultaat van de Rode Duivels kent u wellicht al (3-0). Ze worden op de voet gevolgd door Rusland, dat het niet makkelijk had tegen Cyprus. Lonov scoorde het enige doelpunt van de match.

Groep J

Italië kwam tegen Bosnië 0-1 achter en wachtte tot minuut 86 om de winnende 2-1 te maken. Verratti was de held van de avond. Griekenland ging pijnlijk ten onder tegen Armenië (2-3) en is pas vierde. Italië is leider met het maximum der punten.

Frankrijk \\ Armenië \\ Andorra \\ Slovakije \\ Estland \\ Italië \\ Azerbeidzjan \\ Bosnië-Herzegovina \\ Duitsland \\ Griekenland
 
 
 
Reacties.