Waarom niet Cristiano Ronaldo, maar wel deze Portugese vedette de Gouden Bal verdient

11 juni 2019 16:43

Portugal heeft zondagavond de UEFA Nations League gewonnen door Nederland opzij te zetten met 1-0. Een prijs die ze niet alleen aan Cristiano Ronaldo te danken hebben. Bernardo Silva werd namelijk uitgeroepen tot speler van het tornooi.

Voorbije week kwam vooral in het nieuws dat Virgil Van Dijk één van de topfavorieten is voor de Gouden Bal, maar de voorbije dagen dook er een nieuwe naam op: die van Bernardo Silva. De Portugees heeft er dan ook een meer dan uitstekend jaar opzitten.

Bernardo Silva was heel het seizoen in grote vorm en hielp Manchester City aan een treble (titel, FA Cup en Community Shield). Hij kreeg ook een individuele prijs bij Manchester City, want hij werd ook verkozen tot speler van het seizoen.

De Portugees heeft verschillende kwaliteiten. Zo combineert hij als geen ander zijn dribbelvaardigheid met zijn werklust. Zijn bijnaam is "Bubblegum" omdat zijn bal aan zijn voet kleeft als hij een tegenstander voorbij wil gaan.

Of dat we ernstig rekening moeten houden met Bernardo Silva? Hij heeft vijf prijzen gepakt dit seizoen (Premier League, FA Cup, Community Shield, UEFA Nations League en beste speler in de Nations League), dus Van Dijk en Messi gaan zeker rekening met hem moeten houden.

Het enige nadeel voor de Portugees is dat hij te weinig in de spotlights komt. Zijn prestaties verdienen zeker meer aandacht en hopelijk voor hem komt daar binnenkort verandering in. Wie weet met de Gouden Bal.

Nils Wens

Portugal
 
 
Reacties.