Yari Verschaeren stelt de fans van Anderlecht gerust


Foto: © photonews 12 juni 2019 08:28

Vier spelers mogen van Anderlecht niet vertrekken, onder geen enkel beding, en Yari Verschaeren is een van hen. Hij brak op zijn zeventiende door en wierp zich meteen op tot een belangrijke speler voor de recordkampioen.

Vorig seizoen was het jaar van de doorbraak voor Yari Verschaeren. De zeventienjarige blikt dan ook tevreden terug op zijn eerste seizoen bij Anderlecht. "Ik heb wat geprofiteerd van de omstandigheden, maar ik denk wel dat ik mijn kans gegrepen heb. Individueel liep het geweldig", legde hij uit in Het Laatste Nieuws.

"Club van mijn hart"

Anderlecht is niet van plan om het talent te laten vertrekken, ook niet als er veel geld mee gemoeid is. Ze lijken daarin alvast op de medewerking van Verschaeren te kunnen rekenen. "Ik wil en ga niet weg. Bij de jeugd heb ik vaak genoeg de mogelijkheid gekregen om te verhuizen maar ook toen al wilde ik slagen bij Anderlecht."

"Het is de club van mijn hart. Achteraf gezien heb ik de juiste keuze gemaakt. Ik ben héél gelukkig. Waarom zou ik dan vertrekken? Ik ben zo jong", vroeg hij zich ten slotte nog af. Zondag staat Verschaeren met de nationale U21 op het EK voor beloften. Of hij daar zal starten is nog maar de vraag.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.