Belgische beloften tanken vertrouwen voor het EK met ruime zege

12 juni 2019 09:06

De Jonge Duivels verloren hun laatste twee officiële oefeninterlands in de voorbereiding op het EK. Dinsdag werd er echter nog een laatste keer geoefend en met een ruime overwinning als resultaat.

De selectie van Johan Walem treft de laatste voorbereidingen op het EK in Catania en daar namen ze het achter gesloten deuren op tegen een Siciliaanse selectie. De score werd niet meegedeeld, maar er vielen veel doelpunten en België boekte een ruime zege volgens Het Nieuwsblad.

We mogen die nederlaag tegen Frankrijk niet dramatiseren.

Dat was nodig, want de twee vorige officiële oefeninterlands werden allebei verloren. In maart tegen Denemarken (3-2) en vorige week tegen Frankrijk (3-0). Zondag start het Europees Kampioenschap voor de Belgen met een match tegen Polen.

Iedereen kwam bovendien in actie en Aaron Leya Iseka reageerde kort bij Het Nieuwsblad. Hij had het over de nederlaag tegen Frankrijk. "Maar wij hadden toen heel veel fysiek werk verricht, terwijl zij ons vertelden dat het er bij hen net rustig aan toe ging. Daarom mochten we die nederlaag niet dramatiseren", relativeerde de aanvaller van Toulouse.

België
 
 
 
Reacties.