Hoe één tactische beslissing van Leko Club Brugge (minstens) 35 miljoen opleverde

12 juni 2019 17:21

Ivan Leko staat te boek als een echt voetbaldier en emotionele trainer. Dat hij ook tactisch wat in zijn mars heeft, hoeft geen betoog. Leko vertelde nu waarom hij bij Club overschakelde op een 3-5-2.

Leko keek in Sport/voetbalmagazine nog eenmaal terug op zijn periode bij Club Brugge. Onder meer het spelsysteem kwam uitgebreid aan bod. "In 2017 kwamen we al snel tot de conclusie dat Club niet zou meedoen voor de titel in een 4-2-3-1, aldus Leko." Dat werd onder meer pijnlijk duidelijk in de Europese kwalificatiewedstrijden tegen Basaksehir en AEK Athene. 

"Nadien schakelden we in de competitie over op een 3-4-3, maar Hans Vanaken kwam niet voldoende tot zijn recht als nummer 10. Bovendien hield dit systeem in dat van de vier spitsen (Vossen, Dennis, Wesley en Diaby, red) er maar één op het veld zou staan."

"35 miljoen"

"Hierdoor hebben we gekozen voor een 3-5-2", zegt Leko. "Dat was een zegen voor Club Brugge op economisch vlak. "Ten eerste door de deelname aan de Champions League, die de club 30 à 35 miljoen opleverde. Ook de behaalde punten in die Champions League hebben de club nog miljoenen opgebracht", besloot de Kroaat.

Club Brugge \\ Mali
 
 
 
Reacties.