Premier League opent meteen met een onvervalste topper en pakt uit met een primeur


Foto: © photonews 13 juni 2019 11:05

De fans van de Premier League moeten nog even op hun honger blijven zitten, want de meest waardevolle voetbalcompetitie ter wereld gaat pas over 57 dagen opnieuw van start. De Premier League last ook voor het eerst een (korte) winterbreak in.

Op 9 augustus openen promovendus Norwich en vicekampioen Liverpool de debatten over het Kanaal. Landskampioen Manchester City moet zaterdag op bezoek bij West Ham United en Tottenham ontvangt op die dag ook een promovendus: Aston Villa.

Zondag staat er al meteen een rasechte topper - Chelsea tegen Manchester United - op het menu, met Newcastle United - Arsenal als aperitiefhapje. Als Lukaku vertrekt zou het de eerste keer in jaren kunnen zijn dat er geen Belgen bij beide ploegen aan de aftrap staan.

Winterbreak

De Premier League zal dit jaar, in navolging van alle andere grote competities, ook een winterbreak inlassen. Zo zullen er op 8 februari vijf matchen worden gespeeld, de overige vijf staan een week later ingepland. Zo is er wel elke week voetbal, maar heeft elk team ook minstens een week rust.

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.