Mbappé heeft met voorsprong de hoogste marktwaarde, vijf Belgen in de top-100

13 juni 2019 12:24

Het voetbalobservatorium CIES (Centre International d'Etude du Sport) publiceert elk jaar een lijst met daarin de 100 spelers met de hoogste marktwaarde uit de vijf grote Europese competities. Vijf Belgen staan in die lijst genoteerd.

Het CIES stelde die lijst op aan de hand van een algoritme, gebaseerd op de volgende variabelen: leeftijd, contract bij huidige club, speelminuten, doelpunten, internationaal statuut, resultaten van hun team, etc.

Kylian Mbappé kwam met voorsprong als duurste speler uit de bus. De marktwaarde van de PSG-aanvaller werd vastgesteld op 252 miljoen euro. Mo Salah (Liverpool, 219.6M) en Raheem Sterling (Manchester City, 207.8M) zijn de dichtste belagers van het Franse wonderkind.

Messi, twee jaar jonger dan Ronaldo, wordt een pak duurder ingeschat dan de Portugees. 167,4M en een vierde plaats voor de Argentijn, tegenover 118,1M en plaats 20 voor CR7.

De Belgen

Op plaats 15 komen we de duurste Belg tegen. De marktwaarde van Romelu Lukaku wordt geschat op 125.2M. Vier plaatsen lager volgt Eden Hazard die volgens CIES 120.7M euro waard is.

De volgende Belgen zijn:

  • 72: Thibaut Courtois - 68.5M
  • 77: Kevin De Bruyne - 67.9M
  • 81: Youri Tielemans - 66.4M

Mbappé op één dus. Dankzij ons kan u een van de vijf exemplaren winnen die wij weggeven van zijn prachtige biografie. Vul gewoon de prijsvraag in en wij doen de rest! 

Premier League \\ Ligue 1 \\ Primera Division \\ Manchester United \\ Manchester City \\ PSG \\ Real Madrid \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.