Nieuwe sportief directeur Olivier Renard doet zijn plannen voor Antwerp uit de doeken: "Ik weet nog niet of ik 2 of 25 miljoen ga mogen uitgeven"

13 juni 2019 12:45

Olivier Renard werd bij Standard bedankt voor bewezen diensten en vond niet veel later onderdak bij het Antwerp van Luciano D'Onofrio. Daar gaat de gewezen doelman aan de slag als sportief directeur.

Renard kon kiezen tussen clubs in binnen- en buitenland, maar ging toch voor het stamnummer 1. In een interview met Het Laatste Nieuws deed hij zijn plannen op korte termijn uit de doeken. "Ik ga zelf spelers scouten", zei Renard, die aangaf een actieve sportief directeur te zijn.

Belfodil, Sá en Djenepo

"We willen een schaduwploeg in mekaar boksen met drie of zelfs vier alternatieven voor elke positie zodat we snel kunnen schakelen als er een goed bod binnenkomt. D'Onofrio heeft de ervaring en het netwerk. Sven Jaecques gaat alles mee coördineren", ging Renard verder.

De voormalige keeper van de Rouches heeft zijn strepen al verdiend in het vak en heeft al enkele topdeals achter zijn naam staan. "Ik kan nog niet zeggen of ik straks 2 euro of 25 miljoen kan uitgeven. In het verleden ging ik spelers als Belfodil of Sá gratis halen. Voor Djenepo betaalden we 75.000 euro. Dat soort 'koopjes' geven me het meest voldoening", besloot Renard.

Antwerp
 
 
 
Reacties.