Bongonda en Wesley scheuren nu al alle transferrecords aan flarden in de Jupiler Pro League, en er zit nog meer in de pijplijn

14 juni 2019 21:54

Donderdag 13 juni 2019 gaat voortaan door het leven als 'recordday' in de Jupiler Pro League. Aston Villa haalt Wesley op bij Club Brugge voor het duizelingwekkende bedrag van 25 miljoen euro. Ondertussen veegt Racing Genk met de komst van Thierry Bongonda het binnenlands transferrecord van tafel.

De transferprijzen in de internationale voetbalwereld rijzen de pan uit de laatste jaren en dat hebben we nu gisteren in ons Belgenlandje aan den levenden lijve mogen ondervinden. De transfers van Bongonda en Wesley zijn geen donderslag bij heldere hemel, maar de cijfertjes in de monsterdeals spreken des te meer tot de verbeelding. 

'De duurste ooit'

We beginnen in de Luminus Arena. Daar werd onder ruime belangstelling 'de duurste ooit' gepresenteerd. Theo Bongonda maakt de overstap van de Gaverbeek naar Racing Genk voor maar liefst zeven miljoen euro.  

"Kwaliteit heeft zijn prijs", verklaarde Dimitri De Condé. En gelijk heeft hij, dat Bongonda de kwaliteiten heeft om bij een Belgische topclub te excelleren staat buiten kijf. Snelheid en techniek gekoppeld aan efficiëntie (14 goals en 14 assists). Bij recordtransfers is er echter altijd een risico dat de speler onder de druk van het loodzware prijskaartje ineenstuikt, vraag dat maar eens aan Rezaie en Stanciu. 

Wesley houdt woord

190 kilometer verder werd ondertussen in Brugge een tweede record naar de eeuwige jachtvelden geschoten. Promovendus Aston Villa wil geen mal figuur slaan in de Premier League en haalt Wesley op bij blauw-zwart voor 25 miljoen euro. 

Peanuts als je weet dat de promotie van 'The Villans' naar de Premier League hen bijna 200 miljoen euro aan tv-gelden opbrengt. Voor onze Jupiler Pro League betekent het echter de duurste uitgaande transfer aller tijden. De transfer van Tielemans naar Monaco evenaart dat bedrag wel, maar Anderlecht hield er netto minder aan over. 

Genks goud

Met de transfers van Wesley en Bongonda is meteen de toon gezet en de transfermarkt is nog niet eens officieel geopend. Blijf gezellig zitten want we mogen ons hoogstwaarschijnlijk nog opmaken voor nog meer transferspektakel. 

Het record van Wesley zou wel eens niet lang kunnen standhouden want Sander Berge en Leandro Trossard azen op een toptransfer en Genk wil de jackpot binnenhalen. Daarnaast staat Standard voor een hete zomer. 

Duiventil Standard

De deal van 15 miljoen euro met Internazionale over Vanheusden krijgt steeds meer vorm. Het zou met voorsprong de grootste transfersom zijn die een Belgische club ooit heeft opgehoest. Die twijfelachtige eer valt nu nog te beurt aan Nicolae Stanciu, 'de man van tien miljoen'. 

Verder zijn we ook benieuwd hoe diep Club Brugge in de buidel gaat tasten voor een vervanger van Wesley. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de woelige transferzomer die Anderlecht ongetwijfeld voor de deur. To be continued...

Club Brugge \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.