Veranderingen aan de top bij PSG: gamechanger in dossier-de Ligt?

14 juni 2019 21:14

Antero Henrique is niet langer de sportief directeur van PSG. Meningsverschillen met coach Thomas Tuchel zouden aan de basis liggen van de breuk.

PSG bedankt Henrique op de clubsite voor het geleverde werk en benadrukt zijn rol in het behalen van verschillende prijzen tijdens de afgelopen seizoenen, maar de Portugees kreeg de afgelopen maanden ook veel kritiek te slikken.

Het mislopen van de transfer van Frenkie de Jong werd hem bijvoorbeeld aangewreven. De Franse topclub wou de Nederlandse middenvelder dolgraag naar Parijs halen, maar hij koos uiteindelijk voor Barcelona.

PSG heeft al een vervanger klaar voor Henrique: Leonardo. Die fungeerde tussen 2011 en 2013 al als technisch directeur bij PSG, maar vertrok nadat hij een scheidsrechter had geduwd en daar een zware schorsing voor kreeg.

Leonardo was het afgelopen seizoen technisch directeur van AC Milan. Hij onderhoudt een goede relatie met makelaar Mino Raiola, die Matthijs de Ligt in zijn portefeuille heeft. PSG en Barcelona lijken al enkele weken de topfavorieten om de Nederlander binnen te halen. 

Simon Wauters

Nederland
 
 
Reacties.