Dawid Kownacki, de Poolse goalgetter voor wie de Jonge Duivels op hun hoede moeten zijn

15 juni 2019 17:51

Polen vormt het eerste obstakel van de Jonge Duivels op het EK voor beloften. In tegenstelling tot Spanje en Italië, die ook in groep A zitten, lopen er bij de Polen niet al te veel bekende namen rond.

Toch is er een man die in het oog springt volgens Johan Walem, en dat is Dawid Kownacki. Hij scoorde elf keer in elf kwalificatiematchen, viel twee keer in op het afgelopen WK en speelde al meer dan 160 matchen op het hoogste niveau, vooral voor Lech Poznan, maar ook voor Sampdoria en Fortuna Düsseldorf.

Bij laatstgenoemde club was hij het afgelopen half seizoen een ploegmaat van Dodi Lukebakio. “Ik heb er met hem nog niet over gepraat, maar dat zal nog wel gebeuren”, zei doelman Nordin Jackers die zondag oog in oog zal staan met de goalgetter.

Weinig ruimte geven

“Hij is iemand die heel makkelijk scoort”, was Jackers kort van stof. “Hij is ongelooflijk efficiënt en hij speelt niet voor niets in de Duitse competitie. Hij is het meest beslissend voor hen, dus we mogen hem niet te veel ruimte geven”, voegde bondscoach Johan Walem daar aan toe.

Opletten geblazen dus. Polen durft met een laag blok uit te pakken en teert op de goals van Kownacki.

Bundesliga \\ KRC Genk \\ Fortuna Düsseldorf \\ België \\ Polen
 
 
 
Reacties.