Dromen van een plaats naast Kompany en Vanheusden vervangen: Cobbaut was dé verrassing in de basiself van de Jonge Duivels

16 juni 2019 22:03

Weinigen hadden Elias Cobbaut zondagavond in de verdediging verwacht bij de Jonge Duivels. Het was een echte surprise van de bondscoach, want bij Anderlecht staat hij steevast op links.

Wie gaat Zinho Vanheusden vervangen centraal in de defensie? Dat was de grote vraag voor het EK. De keuze van Walem was een grote verrassing. Hij posteerde Elias Cobbaut naast Wout Faes.

“Ik ben blij dat ik mocht starten en je kan natuurlijk wel iets vermoeden, maar zekerheid heb je nooit. Ik wist het nog niet zo lang”, legde de surprise van de chef uit na de 3-2 nederlaag tegen Polen.

Anderlecht

“Na de match tegen Frankrijk (3-0 verlies, nvdr.) heb ik de trainer gevraagd voor welke positie hij me heeft meegevraagd. En dat was in de eerste plaats in een centrale rol”, ging Cobbaut verder.

Nochtans speelt hij bij Anderlecht op links. Een plaatsje naast Kompany in de verdediging als centrale man, wie wil dat nu niet? “Dat zou mooi zijn, maar daar denk ik nu absoluut niet aan. Anderlecht is pas voor na dit toernooi”, aldus Cobbaut.

België \\ Polen
 
 
 
Reacties.