Malinovskyi en Atalanta: match made in heaven?

17 juni 2019 21:58

Racing Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi wil naar Atalanta. Genk speelt het spel echter hard en doet er alles aan om de Oekraïner ofwel in Limburg te houden, ofwel er heel veel geld aan te verdienen.

Er valt voor beide partijen begrip op te brengen. Sander Berge en Leandro Trossard zijn in principe onhoudbaar. Genk wil geen mal figuur slaan in de Champions League en probeert dus alle andere basisspelers te houden.  

Hoewel ze net voor zijn vertrek slechter speelden dan erna, verloor Genk recent natuurlijk ook Alejandro Pozuelo. Met Berge - Malinovskyi - Pozuelo dreigen de Limburgers dus op een paar maand hun driehoek op het middenveld te verliezen.

Allerminst ideaal als je vanaf augustus een rol wil spelen in de Champions League en ook in de competitie bovenin wilt meedraaien.

Voor Malinovskyi lijkt Atalanta dan weer een droombestemming. Sporting Lissabon en Spartak Moskou tonen / toonden ook interesse, maar beide bestemmingen vooral een financiële stap vooruit. Atalanta is ook sportief een verbetering.

Maar Genk vraagt dus twintig miljoen euro voor de afstandsschutter. En dat zint hem allerminst. Hij verklaarde zondag nog ‘zich bedrogen te voelen’ door Genk.

Atalanta betaalde de laatste tien jaar maar twee keer meer dan tien miljoen euro voor een speler en nog nooit meer dan veertien. De kans dat het plots twintig miljoen euro op tafel legt voor Malinovskyi, is ondanks de Champions League-miljoenen zeer klein.  

De club van Timothy Castagne eindigde de laatste jaren boven de middenmoot in de Serie A: vierde, zevende en nu dus derde. Bovendien mag het daardoor rechtstreeks de Champions League in.

Je hoort het vaak als een speler van de Belgische kampioen naar het buitenland wil vertrekken: “Die gaat in het buitenland nooit de kans krijgen om Champions League te spelen.”Die kans krijgt Malinovskyi bij Atalanta dus wel.

Een garantie op een basisplaats heeft hij uiteraard niet. Maar in een druk seizoen met extra Europese wedstrijden, zal hij sowieso zijn kansen krijgen.

Atalanta is geen Tottenham of Borussia Dortmund waar je op voorhand weet dat hij boven zichzelf zal moeten uitstijgen om nog maar een plekje op de bank te veroveren. Het is ook geen Spartak Moskou of FC Woestijn waarvan je weet dat hij enkel naar daar gaat voor het geld. 

Atalanta staat op het punt om Anderlecht-target Michel Vlap binnen te halen. Ook een centrale middenvelder met –vooral- offensieve kwaliteiten. Wellicht ook qua niveau vergelijkbaar.

Natuurlijk zal er bij Atalanta een felle concurrentiestrijd losbreken. Maar wel eentje die hij kan winnen.

Malinovskyi verdient zijn transfer naar Atalanta. Maar dat is het probleem niet. Het probleem is dat ook Berge, Trossard en Samatta eigenlijk een transfer verdienen. En dat Genk dan weer geen leegloop verdient. 

Simon Wauters

KRC Genk \\ Atalanta
 
 
Reacties.