Weinig Belgische fans in Italië: "Als je ziet dat de voorzitter van de KBVB pas komt ..."

19 juni 2019 13:33

De Belgische supporters zijn niet in groten getale afgezakt naar Reggio Emilia voor Euro U21. Julien, lid van een fanclub en wel present, verklaarde dat gebrek aan engagement.

Hoe sfeervol en Belgisch getint de straten in Sotsji en Moskou waren op de Wereldbeker van vorig jaar, zo kalm is het stadscentrum van Reggio Emilia tijdens Euro U21. “Volgens de officiële cijfers die we kregen zijn we ongeveer met zeventig”, legde Julien ons met een glimlach uit. Hij is lid van supportersverenigingen ‘Devil's Spirit’ en ‘Belgium Fans’. “Iedereen komt zowat uit eigen initiatief, het is niet georganiseerd.”

Verantwoordelijkheid bij KBVB?

Hier en daar loop je een Belgische supporter tegen het lijf. Dan waren de Polen talrijker aanwezig. “We combineren het EK met enkele uitstapjes. Ik begrijp de mensen die thuis zijn gebleven wel: ze hebben vorige zomer al veel opgeofferd voor Rusland”, benadrukte Julien, die het avontuur in Rusland vanop de eerste rij meemaakte.

“Om eerlijk te zijn worden de fans niet echt gepusht door de KBVB om mee te reizen. We hebben enkele mails ontvangen, hier en daar wat info, zonder ons echt aan te moedigen. En hoe kan je de schuld bij de fans leggen, als de voorzitter van de KBVB pas zal komen als we ons voor de halve finale hebben gekwalificeerd”, plaatste Julien een kritische noot bij de magere opkomst.

Als je door het stadscentrum van Reggio Emilia wandelt zou je niet eens doorhebben dat er een groot toernooi plaatsvindt. “In de kranten lees je er wel wat over, maar dan gaat het voornamelijk over de Italianen. In dat opzicht kan ik niet wachten om tegenover het gastland te staan”, keek Julien uit naar zaterdag 22 juni.

Bart Vandenbussche

België \\ België \\ Spanje
 
 
Reacties.