De ouders van Jur Schryvers blikken terug op een heftig seizoen bij Waasland-Beveren en de teleurstelling na de match tegen Polen

19 juni 2019 14:53

De eerste wedstrijd van de Jonge Duivels op het EK is op een teleurstelling uitgedraaid. De ochtend na de match mochten we ons aan de ontbijttafel zetten bij Marc en Nancy, de ouders van Jur Schryvers, bankzitter tijdens de openingsmatch.

We hadden het onder meer over de teleurstelling na het verlies, zijn maatje Jordi Vanlerberghe en het stressvolle seizoen bij Waasland-Beveren.

Jullie hebben na de match nog snel een babbeltje kunnen doen met Jur. Hoe groot was de teleurstelling?

Nancy: “Hij was heel teleurgesteld, meer kan ik daar niet van zeggen.”

Had hij bepaalde verwachtingen voor dit Europees Kampioenschap?

Nancy: “We waren allemaal blij dat hij erbij was. Voor sommigen is die selectie een evidentie, maar voor Jur niet. Als hij kan spelen zal hij heel gelukkig zijn, speelt hij niet, dan zal hij zich daarin berusten. De concurrentie is heel groot.”

Ondertussen is Marc er komen bijzitten.

Marc: “Hij was ook bijzonder teleurgesteld omdat zijn maatje, Jordi Vanlerberghe, geblesseerd is uitgevallen (knieblessure, nvdr.). Dat pakte hem wel.”

Iets volledig anders nu. Jur heeft er bij Waasland-Beveren een heel heftig seizoen opzitten.

Nancy: “Dat wil je niet weten… (stilte). Dat veroorzaakt stress! Ik vind het ongelooflijk knap hoe ze op het veld hebben gereageerd. Dat leefde van ’s ochtends tot ’s avonds.”

En dan kwam het goede nieuws. Volgde er een feestje?

Nancy: “Dat niet, wel een enorme opluchting. En nu maar hopen dat het goed afloopt bij het BAS. Het blijft wat koffiedik kijken, maar laat ons hopen. Binnen de club was er ook geen duidelijkheid. Niemand kon iets zeggen, iedereen zat met vraagtekens.”

Om af te sluiten, koppelen jullie dit EK aan een vakantie?

Nancy: “Nee, wij gaan straks (maandag 17 juni, nvdr.) terug naar België. We moeten gaan werken en de jongere broers van Jur zitten midden in de examenperiode. Zaterdag vliegen we terug naar Italië voor de laatste match van de groepsfase en zondag nemen we alweer het vliegtuig terug.”

Hannes Van Gael

KV Oostende \\ SK Beveren \\ België \\ Spanje
 
 
Reacties.