Een tripje naar Luxemburg of een verre verplaatsing? Antwerp kent negen potentiële tegenstanders voor Europa League (en wat als KV Mechelen ...?)

19 juni 2019 10:54

Royal Antwerp gaat straks nog eens de Europese potten in voor de loting van de tweede voorronde in de Europa League. Ondertussen is het aantal potentiële tegenstanders al ferm verkleind.

De UEFA maakte ondertussen de voorloting voor de tweede ronde van de Europa League bekend en dus is het aantal tegenstanders voor Antwerp inmiddels ferm gekrompen tot negen potentiële tegenstanders.

Om 13 uur wordt in Nyon geloot voor de tweede voorronde van de Europa League. Antwerp is daarin reekshoofd en komt dus tegen een op papier 'kleinere' tegenstander terecht.

Verre verplaatsing?

Het werd ofwel een tripje naar Luxemburg, of anders sowieso een verre verplaatsing. Domžale (Slovenië), Balzan (Malta), Fola Esch (Luxemburg), Chikhura Sachkhere (Georgië), Viitorul (Roemenië), Čukarički (Servië), Banants (Armenië), Buducnost Podgorića (Montenegro) of Narva Trans (Estland) waren de mogelijke tegenstanders. Uiteindelijk werd het een tripje naar Viitorul in Roemenië.

Nota bene: als KV Mechelen ook door het BAS gestraft wordt en/of als ook de UEFA nadien een straf zou opleggen aan Malinwa, dan neemt AA Gent normaal gezien de plek in van Antwerp en schuift The Great Old sowieso een ronde door. Gent speelde enkele jaren geleden al eens tegen de Roemenen in een Europese voorronde.

Antwerp \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.