Ortwin De Wolf en Sebastiaan Bornauw over hun basisplaats: "Wist maandag al dat ik ging starten"

19 juni 2019 22:30

Johan Walem bracht maar liefst drie nieuwe namen in de ploeg in vergelijking met de nederlaag tegen Polen. Ortwin De Wolf verving Jackers, Bornauw werd centraal achterin gezet en Bastien moest mee het middenveld dicht timmeren.

De Wolf had enkele puike reddingen in petto en Bornauw verdedigde secuur. Hij scoorde zelfs de gelijkmaker. Beide spelers kunnen dan ook positief terugblikken op hun eerste basisplaats op dit EK.

De doelpuntenmaker

"Natuurlijk ben ik blij. Als jonge kerel op een EK spelen is fijn. Als je dan nog eens een goaltje  kunt maken is het extra speciaal", legde Sebastiaan Bornauw uit.

Anderzijds was de verdediger van Anderlecht ook teleurgesteld dat hij in de openingsmatch niet in de basis startte. "Dat is een normale zaak. Dan is het aan mij om hard te werken op training en me weer in de ploeg te spelen."

"Maandag is er mij meegedeeld dat ik mocht starten, dat er verandering in de ploeg ging komen", verklaarde Ortwin De Wolf na de partij. "Ik kon me dus wel goed voorbereiden op de match."

"Ik ben best wel trots op mijn prestatie", aldus de goalie die acht reddingen verrichte. "Het is overigens al een paar maanden geleden dat ik nog eens had gespeeld. Het was wat zoeken, maar uiteindelijk ben ik tevreden dat ik terug op het veld stond."

26 januari

De doelman moest even in zijn herinneringen graven naar zijn laatste 90 minuten en moest ons het antwoord schuldig blijven. Na de 0-3 nederlaag met Lokeren tegen Zulte Waregem op 26 januari verdween hij uit de ploeg.

Hannes Van Gael - Manuel Gonzalez

Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ België \\ Spanje
 
 
Reacties.