Zitten de grootste fans van België op EURO U21? "Al mijn verlof gaat naar de Duivels"

19 juni 2019 09:56

De achterban van de Rode Duivels is aanzienlijk gegroeid sinds de recente successen. Thuis speelt België soms voor een vol stadion en ook de verplaatsingen worden steeds populairder. Het Mapei Stadium in Reggio Emilia, waar de Jonge Duivels hun groepsmatchen spelen, was echter schaars gevuld.

Het is goed mogelijk dat er meer scouts aanwezig waren in de thuishaven van Sassuolo dan fans van België. Wel van de partij, waren Jan Van Remortel en Gunter De Regter, twee die hard fans van België.

“Niet alleen bij matchen van de Rode Duivels, hé”, verzekerden ze ons anderhalf uur voor de match in het winkelcentrum in het Mapei Stadium. “We gaan naar de Red Flames en ook naar de Beloften”, aldus Van Remortel.

En waarom die uitwedstrijden niet aan een gezellig tripje koppelen? “Vorig jaar zijn we mee op verplaatsing gegaan naar IJsland en binnenkort doen we Schotland en San Marino aan. Al mijn verlof gaat naar de Rode Duivels”, zei De Regter enthousiast.

Kallo Groet U

“Dat is bij mij niet het geval, want ik ben gepensioneerd”, lachte Van Remortel. “Nu hebben we een auto gehuurd, dus tussen de matchen genieten we van volledige vrijheid.” Een uitstapje naar het Gardameer en een pasta bolognese binnenslurpen in Bologna behoren dus tot de mogelijkheden.

Het reisgezelschap neemt ook steeds dezelfde vlag mee naar de matchen. “Dat is voor mijn broer. Die is overleden voor het EK in Frankrijk.” Zo is de broer van De Regter er ook steeds bij in de stadions.

Hannes Van Gael - Manuel Gonzalez

België \\ België \\ Spanje
 
 
Reacties.