De aanvoerder, de coach en vervanger De Wolf over de keeperswissel

20 juni 2019 05:30

Nordin Jackers speelde alle kwalificatiematchen voor dit EK (als hij fit was) en was ook bij de openingsmatch titularis. Bij de 1-1 van Polen ging hij niet helemaal vrijuit en voor match tegen Spanje moest hij plaatsruimen voor Ortwin De Wolf.

Nordin Jackers had het moeilijk met die beslissing gaf Johan Walem na de match toe. "Dat hij het ermee moeilijk had is positief, want dat bewijst dat hij ambitie heeft", zag Walem er de positieve kant van in.

"Het was een moeilijk moment  om tegen hem te vertellen dat hij eruit ging. Zowel voor mij, Filip (keeperstrainer Filip De Wilde, nvdr.) als Nordin was het moeilijk", besloot de bondscoach.

De aanvoerder van de Jonge Duivels en ex-ploegmaat van Jackers, Siebe Schrijvers, leefde erg mee met de gepasseerde doelman. "Zonde natuurlijk", stak de aanvoerder van wal toen het thema werd aangesneden.

Tussen twee vuren

"Hij heeft heel de campagne heel goed gekeept. We moeten daar als groep goed op reageren door Nordin te steunen en Ortwin vertrouwen te geven. Het is goed verlopen. Ik heb hen ook allebei apart genomen voor een gesprek. Daartoe voelde ik mij wel gedwongen", aldus Schrijvers.

"Er is absoluut geen schuld aan hem", legde De Wolf uit. "Ik ben zelf ook doelman en ik weet dat het erg zwaar is om zelf in die positie te zitten. Ik weet hoe hij zich voelt. Echt jammer voor hem, maar het is nu zo."

Hannes Van Gael - Manuel Gonzalez

KRC Genk \\ België \\ Spanje
 
 
Reacties.