Sinds vertrek Allegri een heus trainerskerkhof bij AC Milan: een overzicht

20 juni 2019 18:42

AC Milan heeft gisteren haar nieuwe manager voorgesteld. Marco Giampaolo verlaat Sampdoria en tekent voor twee seizoenen met een optie op een seizoen extra bij de Rossoneri.

Giampaolo moet terug voor rust zorgen bij AC Milan. Dat is zeker nodig want Giampaolo is al de achtste(!) manager in vijf jaar voor de Italiaanse club. AC Milan is al jaren een schim van zichzelf. het is al van 2014 dat de club heeft meegespeeld in de Champions League.

De periode dat AC Milan een echte topclub was licht al een tijdje achter ons. Het seizoen 2006-2007 was nog een topjaar met winst in de Champions League. Het jaar nadien wonnen ze nog de UEFA Super Cup en de Club World Cup. Het seizoen daarna (2008-2009) was het laatste seizoen van Ancelotti als manager en na dit seizoen zouden ze nog bitter weinig prijzen pakken. 

Overzicht trainers

Leonardo was de eerste opvolger van Ancelotti, maar mocht na één seizoen al beschikken. Toch deed hij het niet slecht, want hij eindigde derde in het klassement. Ook onder Allegri liep het eerst nog met de titel, een tweede plaats en een derde plaats.

Vanaf het seizoen 2013/2014 ging het steil bergaf met de club. Allegri werd midden januari ontslagen. Mauro Tossati probeerde als 'caretaker' de bakens ze verzetten, maar hij pakte maar 3 op 12 in zijn eerste vier wedstrijden en dan mocht ook hij beschikken. Seedorf deed dat seizoen nog uit, maar ook hij kreeg de ploeg niet meer op de rails met als gevolg dat AC Milan pas achtste eindigde. 

Wie dacht dat het niet slechter kon, komt bedrogen uit. AC Milan bleef onder Seedorf in hetzelfde bedje ziek en ook vervanger Inzaghi wist van geen hout pijlen maken. Een tiende plaats in het seizoen 2014/2015 was dan ook het harde verdict.

Het jaar nadien ging het iets beter en dat was te danken aan de opvolger van Inzaghi, Mihajlovic. Ze werden zevende, wat voor AC Milan nog altijd geen topresultaat was. Dat besefte het bestuur en ook nu werd trainer Mihajlovic ontslagen.

Dan was het Brocchi zijn beurt om de ploeg op de rails te krijgen, maar hij kreeg maar 7 wedstrijden en ook daarin werd snel duidelijk dat het ging lukken. Overschakelen naar een andere trainer dachten ze nog maar eens bij het bestuur en dus werd er een kans gegeven aan Vincenzo Montella.

Montella was anderhalf jaar aan het roer en bracht in zijn eerste seizoen de Rossoneri naar een zesde plaats. Niet goed genoeg en na een slechte start in het seizoen 2017-2018 was het de beurt aan Gattuso. Ook hij werd "maar" zesde en dit seizoen moest hij tevreden zijn met een vijfde plaats.

AC Milan begint volgend seizoen dus met een achtste manager in vijf jaar tijd. Marco Giampaolo deed het goed bij Sampdoria en ze hopen dat hij bij de Rossoneri hetzelfde kan waarmaken. Zorgt hij voor de wederopstanding van de club?

Redactie

Serie A \\ AC Milan
 
 
Reacties.