Hugo Broos zal er ook deze keer bij zijn op Africa Cup en sluit nieuw avontuur niet uit


Foto: © photonews 21 juni 2019 18:42

De start van de Africa Cup staat voor de deur en dat is ook een bijzonder moment voor Hugo Broos. Het is immers de eerste editie sinds hij er als coach van het Kameroense nationale elftal triomfeerde. Hij krijgt voor die prestatie nog steeds enorm veel respect.

Dat laat hem toe om het toernooi bij te wonen. "De groepsfase zal ik hier op internet proberen te volgen, maar vanaf de zestiende finales zal ik op uitnodiging van de Egyptische tv daar de omkadering helpen verzorgen. Alles wordt door hen betaald", verduidelijkt Broos in GvA. "Als je de Africa Cup wint, ben je een held in Afrika. Het respect dat ik vandaag nog steeds krijg, blijft enorm."

De Africa Cup is een trainerskerkhof - Hugo Broos

Bij de teams die teleurstellen, zullen er ook wel weer ontslagen vallen. "De Africa Cup is tegelijk een trainerskerkhof. Met de naam die ik in Afrika heb, vrees ik dat ik straks weer opgebeld zal worden door een aantal landen. Wie weet, hap ik dan toch eens toe."

Egypte is topfavoriet om deze keer de titel binnen te halen, met Senegal als grootste uitdager. "Daarachter heb je habitués zoals Ivoorkust, Nigeria en Marokko." Broos sluit een verrassing niet uit. "Niet vergeten dat de Marokkaanse bondscoach, Hervé Renard, de Africa Cup al drie keer won. Hij weet wat het is."

Kameroen
 
 
 
Reacties.