Ajax-coach Erik ten Hag komt nog eens terug op mokerslag en is realistisch: "Dit elftal valt uit elkaar"


Foto: © Photonews 21 juni 2019 21:38

De Nederlandse landskampioen Ajax heeft onlangs nog het contract van succescoach Erik ten Hag verlengd tot 2022. Die blikt op de clubsite terug op het voorbije fantastische seizoen en kijkt ook vooruit. Ook bij hem is er het besef vele spelers zullen vertrekken.

Dat is het gevolg van zo'n weergaloos seizoen: dat vele talenten in het uitstalraam komen te staan. Nochtans was het niet allemaal rozengeur en maneschijn vorig seizoen. Ten Hag merkte op een gegeven moment een verkeerde houding op bij zijn spelers.

Onverzettelijkheid terug na treffen met Real Madrid

De ommekeer kwam er in de thuismatch tegen Real. "We verloren, maar speelden geweldig. Je hebt dat soort wedstrijden nodig om er weer bovenop te komen. De onverzettelijkheid was terug." Die bracht Ajax ei zo na tot in de Champions League-finale, ware er niet de comeback van Tottenham. "Normaal zeg ik: 24 uur genieten na een mooie prestatie en 24 uur rouwen na een tegenvaller."

Dat was toen wel even anders. "Na Spurs was dat onmogelijk. Zoiets heeft meer tijd nodig." En hoe moet het nu verder? "Het is incidenteel mogelijk om nog een keer zo'n seizoen te beleven, maar of dat komend seizoen al is? Dit elftal valt uit elkaar, dat weet je. Toch willen we een kern behouden en opnieuw met een sterk team voor de dag komen."

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax
 
 
 
Reacties.