OFFICIEEL: AA Gent strikt grote naam met meer dan zeventig caps op de teller

21 juni 2019 11:27

Het was al bekend dat het enkel nog een kwestie was van enkele puntjes en komma's en nu is de transfer helemaal rond: Mikael Lustig gaat naar AA Gent. Dat mag gerust een stunt genoemd worden, want de ervaren Zweed kan heel wat adelbrieven voorleggen.

De 32-jarige Lustig komt over van Celtic Glasgow. Bij deze traditieclub werd de Scandinaviër in mei nog kampioen. In de wedstrijd waarin Celtic de titel afdwong, kwam Lustig met een rake kopbal zelf nog op het scorebord.

16 prijzen bij Celtic

De verdediger zal maar liefst zeven jaar gespeeld hebben bij de Schotse kampioen en won er in totaal zestien prijzen. Voordien speelde hij vier jaar voor het Noorse Rosenborg. Daarnaast deed Lustig 77 keer mee in een interland voor de Zweede nationale ploeg.

Hij brengt dus een schat van ervaring mee. "Nog belangrijker is dat hij ons kon overtuigen van zijn enorme drive om ook na de 8 opeenvolgende titels met Celtic voluit voor een nieuw project te willen gaan.", zegt sportief manager Verbeke op de site van AA Gent. "Mikael heeft de winnaarskwaliteit en de leiderskwaliteit die onze ploeg, en zeker onze youngsters, nodig hebben."

Kevin Vanbuggenhout

KAA Gent \\ Celtic Glasgow \\ Racing Club Gent
 
 
Reacties.